WIJ ZIJN

Soepel

OP VRIJDAG

Op Mekkerland kweken we groenten.
Op Mekkerland maken we soep.
Op Mekkerland delen we soep. 

Soepel op vrijdag van 12u tot 17u. 

U kan vanaf vrijdag 21 oktober op de zorgboerderij een kop verse soep komen drinken. Met toppings. Met een broodje. Met een drankje of met een koffie achteraf. En met een stuk vers fruit, omdat u weet dat dat goed voor u is. Uiteraard alles bio en alles vegan, zoals u dat van ons ondertussen gewoon bent.
Aan een kleine prijs.

U kan die soep ook komen afhalen bij wijze van take-away.

Wij zijn soepel van 12u tot 17u. 

1. Soepel biedt kansen

Soepel biedt voor de mensen van onze zorgboerderij bijkomende kansen om zich vrijblijvend te engageren (bij het kweken van de groenten, het inrichten van de soepbar, het maken van de soep, het afwassen, enz...). Op die manier kunnen zij (gesteund, vrijblijvend en op eigen tempo) nieuwe verantwoordelijkheden opnemen, nieuwe competenties verwerven, zelfvertrouwen opbouwen en zo (hier komt ie) "soepel" tot betere herintegratie komen. 

2. Soepel is gezond, duurzaam en diervriendelijk

Alles op Mekkerland, is altijd bio en vegan, dus ook onze soep. Dat spreekt voor zich. Wij willen ook zo weinig mogelijk wegen op het milieu. Daarom krijgt u bij ons geen wegwerpdingen, gaan we voor de kortst mogelijke keten en gaan we altijd voorrang geven aan producten met geen (of zo weinig mogelijk) afval.    

3. Soepel is sociaal ondernemen

Onze soep is gezond én goedkoop. Wij houden de prijs laag, omdat wij niemand willen uitsluiten. Om dezelfde reden kan u bij ons ook een "uitgestelde" soep (of drankje of koffie) bestellen. U schenkt daarmee een gezonde maaltijd aan iemand die het financieel minder goed stelt dan u. 

De winst die Soepel maakt vloeit - net zoals bij onze Baar, ook integraal (dat is 100%) - terug naar de boerderij.

4. Soepel is verbinden

Onze soep staat - net als alles op Mekkerland - in het teken van ontmoeting en verbinding: tussen mensen met een zogenaamd "hoog" en een "laag" maatschappelijk kapitaal. Ontmoeting en verbinding tussen de "haves" en de "have-nots". Ontmoeting en verbinding tussen buurtbewoners die elkaar (nog) niet kennen. Ontmoeting en verbinding tussen mens en dier en oud en jong.

Wij zijn Soepel, uit het diepste van ons hart.