Over Mekkerland

Mekkerland is een zorgboerderij

Mekkerland wordt beheerd door mensen die op school, op het werk, thuis of in hun vrije tijd vastlopen of dreigen vast te lopen. Maar we zijn er voor iedereen die nood heeft aan ontmoeting, verbinding en zinvol bezig zijn. 

Iedereen is welkom om te helpen op de boerderij, bij de verzorging van onze dieren, het moestuinieren, koken, klussen, bouwen, werken in onze BAAR en het samen soep maken voor onze soepbar "Soepel". 

Mekkerland is een kinderboerderij

Op woensdag, zaterdag en zondag zijn wij een kinderboerderij. Dan kan u met uw spruit of kleinspruit komen spelen, naar onze dieren kijken, mensen ontmoeten, helpen als je dat wil, onze werking wat beter leren kennen en iets drinken in onze BAAR.

Koekjes bakken in de speelkeuken van Mekkerland.

Mekkerland is natuur- en diervriendelijk

Dieren worden bij ons niet gekweekt, geslacht, gemolken of op een andere manier gebruikt. Respect voor de natuur in al haar facetten is bij ons prioritair. Daarom streven wij ernaar om alles op Mekkerland zo duurzaam, lokaal, biologisch, vegan of vegetarisch mogelijk te houden. 

We gaan de rust en het respect voor onze dieren altijd voorrang geven. Daarom mag u bij ons niet in de weiden en mag u onze konijntjes niet vastpakken of zelf voederen. 

Voor onze koffie en onze chocomelk gebruiken wij havermelk. 

Wij willen zo weinig mogelijk wegen op het milieu, daarom ziet u bij ons geen plastiek: niet in de vorm van vlagjes, niet in de vorm van rietjes. 

Mekkerland is klein

Mekkerland is eenvoudig, rustig en klein en zo willen we het graag houden. We willen niet dat mensen last van ons ondervinden. Daarom spelen we bijvoorbeeld geen muziek en schenken we ook nooit alcohol. 

Mekkerland is vrijwilligerswerk

Mekkerland draait 100% op vrijwilligers. Iedereen die u in onze BAAR, tussen de dieren, in de moestuinen en elders op het terrein ziet, doet dat helemaal vrijwillig, onbetaald en volledig uit liefde voor het project. 

Mekkerland is geschiedenis

Mekkerland werd in 2018 als tijdelijk project opgestart door Stefanie Cottenier. Na twee succesvolle zomers op de Lübecksite aan de Afrikalaan, zocht en vond Stad Gent een nieuwe plek: de achtertuin van het woonzorgcentrum Zuiderlicht in Mariakerke.

Stefanie Cottenier, oprichter Mekkerland. Foto: DVH – Het Nieuwsblad.

Na deze verhuis werd Mekkerland in dankbaarheid overgenomen door een nieuw team van vrijwilligers en ondertussen is het uitgegroeid tot een echte ontmoetingsboerderij voor jong en oud.