Groeien in verwondering voor alles wat leeft

Mekkerland is
dier- en natuur-
vriendelijk.

Mekkerland is een diervriendelijke kinderboerderij: er wordt niet gekweekt, geslacht, gemolken of op een andere manier gebruikt. Respect voor de dieren en de natuur is bij ons prioritair. Daarom streven wij er naar om alles op Mekkerland zo duurzaam, lokaal, biologisch, vegan of minstens vegetarisch mogelijk te houden.

We gaan de rust en het respect voor de dieren altijd voorrang geven, daarom mag u bij ons niet zomaar in de weiden en mag u onze konijntjes niet vastpakken of zelf voederen. We gaan natuurlijke materialen altijd voorrang te geven, daarom hebben we houten vlagjes. Onze latte's, cappuccino's en koffies maken we met havermelk, omdat koemelk voor kalfjes is, en u geen kalf bent, ongeacht wat anderen mogelijk beweren. We willen zo weinig mogelijk wegen op het milieu, daarom krijgt u bij ons ook geen rietje in uw drankje, gaan we zo lokaal mogelijk shoppen en geven we voorrang aan producten zonder afval.

Mekkerland is
kleinschalig, eenvoudig
en rustig.

Mekkerland is klein, eenvoudig en rustig en zo willen we het graag houden. Daarom spelen we bijvoorbeeld geen luide muziek en schenken we ook geen alcohol. De nadruk ligt op het spelend ontdekken in verwondering voor alles wat leeft.

Mekkerland is
vrijwilligers-
werk.

Mekkerland draait 100% op de inzet van vrijwilligers. Iedereen die u in onze bar, bij onze dieren, tussen de planten en op het terrein aan het werk ziet, doet dat helemaal vrijwillig, onbetaald en volledig uit liefde voor de dieren, de planten en uw kinderen. En u, natuurlijk.

Geschiedenis.

Mekkerland is enkele jaren geleden, als tijdelijk project, opgestart door Stefanie Cottenier. Na twee succesvolle zomers op de L├╝becksite aan de Afrikalaan, zocht en vond Stad Gent een nieuwe plek: de achtertuin van het woonzorgcentrum Zuiderlicht in Mariakerke.

Het project is in 2020 van Stefanie overgenomen en een team van vrijwilligers zet nu haar prachtige en waardevolle project dankbaar verder. Sinds dan is Vrijstaat Gent vzw de overkoepelende organisatie die zowel de kinderboerderij Mekkerland als de zorgboerderij beheert.