over 
mekKerland

Mekkerland is natuur- en diervriendelijk

Dieren worden niet gekweekt, geslacht, gemolken of op een andere manier gebruikt. Respect voor de natuur is bij ons prioritair. Daarom streven wij er naar om alles op Mekkerland zo duurzaam, lokaal, biologisch, vegan of minstens vegetarisch mogelijk te houden. We gaan de rust en het respect voor de dieren altijd voorrang geven, daarom mag u bij ons niet zomaar in de weiden en mag u onze konijntjes niet vastpakken of zelf voederen. We gaan natuurlijke materialen altijd voorrang te geven, daarom hebben we stoffen vlagjes. Onze latte's, cappuccino's en koffies maken we met havermelk, omdat koemelk voor kalfjes is, en u geen kalf bent, ongeacht wat anderen mogelijk beweren. We willen zo weinig mogelijk wegen op het milieu, daarom krijgt u bij ons ook geen rietje in uw drankje, gaan we zo lokaal mogelijk shoppen en geven we voorrang aan producten zonder afval.

Mekkerland is klein

Mekkerland is eenvoudig, rustig en klein en zo willen we het graag houden. We gaan voor een minimale impact op onze buurt. Daarom spelen we bijvoorbeeld geen muziek en schenken we ook geen alcohol. De nadruk ligt op het spelend ontdekken in verwondering voor alles wat leeft.

Mekkerland is vrijwilligerswerk

Mekkerland draait 100% op de inzet van vrijwilligers. Iedereen die u in onze bar, bij onze dieren, tussen de planten en op het terrein aan het werk ziet, doet dat helemaal vrijwillig, onbetaald en volledig uit liefde voor de dieren, de planten en uw kinderen. En u, natuurlijk.

Mekkerland is geschiedenis

Mekkerland is enkele jaren geleden, als tijdelijk project, opgestart door Stefanie Cottenier. Na twee succesvolle zomers op de L├╝becksite aan de Afrikalaan, zocht en vond Stad Gent een nieuwe plek: de achtertuin van het woonzorgcentrum Zuiderlicht in Mariakerke. Het project is in 2020 van Stefanie overgenomen en een team van vrijwilligers zet nu haar waardevolle project met dankbaarheid verder.