Zomerfeest:
Uitgeregend & geweldig.

U was uitgeregend & geweldig

Hoewel wij ons niet van de indruk kunnen ontdoen dat de weergoden iets niet zo goed hadden begrepen (het heeft, hand op het hart, in de afgelopen tweehonderd jaar nog nooit zo hard geregend op Mekkerland) werd dit toch een prachtige eerste editie van ons Zomerfeest.

Wij zijn overweldigend blij dat u ondanks de regen met zovelen bent gekomen. Dat deed ons zoveel deugd. Voor wie er deze keer niet bij was: een overzichtje van de hoogtepunten van deze natte, maar onvergetelijke dag.

Niks dan verwonderde gezichten bijvoorbeeld, bij jong en oud met de workshop "Magie" van Jan en Pepijn van Ratara. Wat een magische dingen zagen wij voor onze eigen ogen gebeuren met een rekkertje, een ring of met een eenvoudig stuk touw. Dingen die wij werkelijk niet voor mogelijk hielden.

"Wat kunnen die mannen van Ratara niet?" vroegen wij ons - even later en nog wat verdoofd door al die magie - af, toen zij ineens aan het vertellen gingen. Aangrijpend en innemend.

Volledig onnodig om u te vertellen dat kinderen het fijn vinden als het regent, want dan kunnen ze met water spelen. En wat is er leuker dan met water spelen? Wij weten het ook niet.

Nog niet eens zo lang geleden hadden we er al eentje gespot op Mekkerland: het stokpaardje van de Stok Paard Prins van 4Hoog. Maar op ons Zomerfeest kregen wij de plots unieke gelegenheid om te zien hoe stokpaardjes geboren worden!

Voor het eerst sinds ze bij ons kwamen wonen, gingen de spots van ons klein theatertje aan. Ze mochten, schijnbaar tevreden, hun licht werpen op het prachtig intiem concertje van de fantastische Margot De Ridder (Les Bandits, Whisper Party), de heerlijke pianiste Heleen Andriessen (LouisLou, Volpe) en bijgevolg ook op onder andere Frank Sinatra en - boem! - Ella Fitzgerald. Op Mekkerland. "Boem!", zeggen wij.
Het was zo goed dat zelfs de zon vanachter de wolken kwam om mee te kijken. En dat vinden wij toch allemaal redelijk straffe dingen. We boekten Heleen en Margot dan ook meteen voor ons volgende feest, waarover we u nu nog niets vertellen. Niet dat het in augustus zal zijn. Niet dat we net zoals op dit Zomerfeest opnieuw de heerlijke pizza's van Wildvuur zullen serveren. En al zeker niet dat we het "Oogstfeest" zullen noemen.

Maar in elk geval: heel graag tot dan!

Onmogelijk zonder de gewaardeerde steun van Stad Gent ♥