Soepel

Soep op de zorgboerderij

Op onze zorgboerderij komen op donderdag en vrijdag mensen die op school, op het werk, thuis of in hun vrije tijd vastlopen. Mensen die "moeilijk begeleidbaar" of "maatschappelijk kwetsbaar" genoemd worden. Wij bieden hen een plek waar ze mogen komen, niks moeten en zelf kunnen kiezen hoe ze hun dag willen invullen. 

 "Als die mannen niks moeten, dan zal er daar ook niks gebeuren", zou u nu kunnen denken.
Maar u zou zich vergissen.

De ervaring leert ons namelijk dat het niet "moeten" en het openstaan voor "vrijwillig engagement" er net voor zorgt dat onze deelnemers "in gang schieten". Ze zetten dingen in beweging en volgen zelf die beweging.

Hier worden constant nieuwe dingen gebouwd en (soms) weer afgebroken, hier wordt gekookt, hier wordt voor elkaar gezorgd, hier wordt muziek gespeeld, hier worden de dieren verzorgd, hier wordt gevaren, hier wordt veel gelachen, hier worden groenten gekweekt, hier wordt veel gepraat, hier wordt gebakken, hier wordt gewerkt in onze zomerbar en hier worden (soms letterlijk) bergen verzet. Hoewel niks van dat alles moet.

En nu gaan we soep maken.  

Maar omdat hier niks moet, moet er ook niemand soep maken. Dat betekent dat het zou kunnen dat er op vrijdag niemand zin heeft om soep te maken. En dan zal er misschien geen soep zijn.

Maar dat zullen we moeten zien.
Samen met u. Vanaf 21 oktober.
Elke vrijdag van 12u tot 17u, bij Soepel op Mekkerland. 

Lees verder op de pagina van Soepel, of niet