slotfeest 2022

Dat de dagen rond deze tijd steeds korter worden, zou voor u - als trouwe lezer van de berichten op onze site - geen verrassing mogen zijn, want daar hadden wij u in het nieuwsbericht over ons Sint-Jansfeest uitgebreid voor gewaarschuwd. 

Wat dat betekent, is - helaas voor u en helaas voor ons - jammer genoeg duidelijk. Om het met de woorden van Gerard Cox te zeggen: "Na-na-na naa na naa. Na na-na na-na naa na-naa. Na-na-na-na-na na-na na naa na.
Na-na naa na na-na-na-na-na-na-na-na-na-na-naa!". U herkent uiteraard meteen de hit uit 1973 "'t Is weer voorbij die mooie zomer".  

"Na-na-na naa na naa"
(Gerard Cox, 1973)

Vooraleer het echter écht helemaal voorbij is met die mooie zomer of m.a.w. voor Mekkerland de deuren van de kinderboerderij sluit tot 'zowat in mei' volgend jaar, is er wel eerst nog ons Slotfeest. Het enige feest waar eigenlijk niemand - op misschien één zonderling na - naar heeft zitten uitkijken. 

Het is een tijd om terug te kijken op een seizoen vol fijne momenten: Mekkerland bestaat vier jaar, onze zorgboerderij heeft haar tweede werkjaar achter de rug. We hebben heel wat nieuwe mensen gezien, we hebben mensen zien zoeken, zien vinden, zien kwijtgeraken en zien terugvinden. We hebben hier mensen zien groeien, alsof ze het opnamen tegen onze zonnebloemen. We hebben gewerkt, gelachen, gevloekt, gedanst, gezweet, gesnapt, gevierd, gehuild, gefeest, gesprongen, gedacht en gedaan. En we gaan nog één keer feesten:

Mekkeland Slotfeest 25 september 2022 - Programma

14u - Start.

We starten zoals altijd om 14u. Wij gaan er van uit dat Fien nog eens "Start!" zal roepen. We zullen zien. Of horen.
Of niet.   

15u - Tim De Roo: muziek. 

Hij is er al geweest. Hij is Tim De Roo. En u zal hem ogenblikkelijk herkennen vanop ons Sint-Jansfeest. Daar bracht hij het volledige oeuvre van The Smiths, en dat was enkel nog maar de soundcheck! Daarna bracht hij de ene sterke song na de andere: van Amy Winehouse over The Beatles tot Radiohead, en terug: achterwaarts op één been met de ogen dicht! Zelfs als hij op het Slotfeest maar half zo goed zou zijn als op ons Sint-Jansfeest, is het nog de moeite om met heel de familie te komen kijken! Beloofd. 

16u - Bart: vertelling.

Toegegeven, u moet écht goed kijken en dan nog, maar vanop sommige plekken op Mekkerland kan je - zeker bij helder weer - in het Zuiden, het woonzorgcentrum Zuiderlicht zien, als een soort "White cliffs over Dover" aan de einder. Er zijn regelmatig bewoners van Zuiderlicht die de oversteek wagen naar onze boerderij en dat vinden wij altijd fijn. Nog fijner is het als één van die bewoners voorstelt om te komen vertellen voor de kinderen op Mekkerland. Dan moeten wij niet nadenken. Bart zal vertellen. Alfred Joducus Kwak. Herman Van Veen. Ik zou al beginnen benieuwd worden als ik u was.    

17u - Bandje 6.

Het woord "bandje" heeft 6 letters en levert u qua woordwaarde in Scrabble vlot 12 punten op. Wij gaan ervan uit dat dat u geen hol interesseert en daarom gaan we er ook niet dieper op in. Bandje 6 speelde op ons Oogstfeest vorig jaar. Toen waren ze met twee: Hadewijch en Elisabeth. En 't was echt goed. Jongens, 't was echt goed. Nu kondigen ze aan dat ze er met "de volledige bezetting" zullen zijn! Als dat maar allemaal goed komt!

18u - Palude

De drie muzikanten Filip, Jozefien en Karel hebben elkaar leren kennen in de muziekacademie van De Poel. "Palude" is Latijn en betekent "in de poel". Op de één of andere manier vermoeden wij dat dat geen toeval kan zijn. Deze muzikanten spelen Jazz standards en ze doen dat - naar eigen zeggen - met zoveel plezier dat er plezier over is. Genoeg om te delen met iedereen op Mekkerland!  


Heel graag tot zondag 25 september!