Onze dieren

De geiten

Onze geitjes zijn geadopteerd uit de Ark van Pollare, een asiel voor verwaarloosde en mishandelde boerderijdieren. Lala is de grote witte geit. Omdat ze - voor ze bij ons kwam - heel vaak gemolken werd, ontstak haar uier vaak. Samen met de dierenartsen hebben we beslist om in het voorjaar van 2021 haar uier weg te nemen. Sindsdien is ze veel rustiger en een stuk tammer. Soms laat ze zich nu aaien door de omheining en geeft ze zelfs likjes. Zigi is de kleine bruine. Hij is samen met Lala naar hier gekomen en trekt vaak samen met haar op. Maya is de kleine bruin-witte geit. Ze is iets tammer dan Zigi. Soms laat zij zich ook aaien door de omheining.

We laten geen bezoekers toe bij de geitjes. Dat hebben ze echt niet graag. Ze zijn nogal schuw. Geiten zijn sociale dieren en hebben altijd soortgenoten nodig. Ze kunnen tot 18 jaar oud worden. Bij ons mogen de geitjes zijn wie ze zijn: we laten ze gerust, we kweken niet en we melken ze niet en ze mogen hier gewoon oud worden.

De schapen

Wollie is het grote witte schaap. Hij is geadopteerd uit de Ark van Pollare, een asiel voor verwaarloosde en mishandelde boerderijdieren. Wollie is er al van het prille begin bij en is hier nu het langst op de boerderij.

Nookie (zwart), Poto (bruin) en Pan (ook bruin maar met een lichtere snoet), zijn drie Ouessant schaapjes. We noemen ze ook wel "De mama's", want ze hebben alledrie een kindje. Wij kweken niet op onze boerderij, de mama's waren alledrie zwanger toen ze hier in januari 2021 toekwamen, zonder dat wij dat wisten! Natuurlijk waren wij verrast maar ook heel erg blij toen de lammetjes in het voorjaar werden geboren:

(Onze lammetjes hebben voorlopig nog geen namen... Dat is een langdurig en zorgvuldig denkproces. Daarom noemen we ze hier voorlopig "Lammetje").

Lammetje 1 is zwart en het eerste jongetje. Hij werd bij ons geboren op 1 april 2021. Hij is het zoontje van Nookie. Ondertussen is hij al even groot als de mama. Hij is heel speels en durft al eens te bokken.

Lammetje 2 is helemaal wit en is het dochtertje van Poto. Lammetje 2 werd geboren op 14 april 2021, twee weken na Lammetje 1.

Lammetje 3 is wit met bruine vlekjes. Ze is het zoontje van Pan. Lammetje 3 werd geboren op 23 april 2021 en is daarmee de jongste van de kudde.

De kippen

Onze kippen zijn: Nina (zwart), Jeanne (grijs), Virginia (bruin) en Coco (wit). Ze mogen bij ons gewoon kip zijn: we kweken er niet mee, we slachten ze niet en ze moeten voor ons zelfs geen eitjes leggen. Natuurlijk doen ze dat wel. Het zijn kippen. We hebben geen haan omdat een haan ‘s morgens de hele buurt zou wekken en dat willen we niet. Onze kippen zijn best gelukkig zonder haan. Kippen kunnen 8 jaar oud worden. Er zijn 3 keer meer kippen op de wereld dan mensen.

De konijnen

Onze konijnen komen allemaal van gezinnen die er zelf niet meer voor konden zorgen. Ze hebben allemaal een naam. Herken je ze? Marley (jongen) is een Vlaamse Reus, een heel groot ras. bibi (meisje) en Imke (meisje) zijn de twee kleine grijsjes. Ster (meisje) is wit. Konijnen zijn sociale dieren en hebben graag andere konijntjes in de buurt. Konijnen hebben ruimte nodig om te kunnen lopen, springen en kuilen te graven. Konijnen zijn angstige dieren en houden er niet van om geknuffeld of opgepakt te worden. Maar er naar kijken is al minstens even leuk.

De zorg

Onze dieren worden verzorgd door een fantastisch team van enthousiaste vrijwilligers en buurtbewoners. Ook de mensen van onze zorgboerderij helpen soms mee.

Als u graag wil helpen met het verzorgen en het voederen van onze dieren moet u bij Fien zijn: fien@mekkerland.be. Fien is de baas van de dieren.

Adopteren van dieren

Wij krijgen elke dag de vraag van mensen om dieren te adopteren. Vooral konijnen, maar ook varkens, alpaca's, kippen, geiten, schapen, cavia's, enz... Als we op al die vragen "ja" hadden geantwoord, dan zat er nu op elke vierkante meter van Mekkerland een dier. En we hebben 1 hectare.
Daarom deze warme oproep om heel goed na te denken alvorens u een dier in huis haalt. Let op wat een dier nodig heeft en zorg dat u het kan geven wat het nodig heeft.
In elk geval heeft het geen zin om ons te contacteren voor het adopteren van een dier.